drugacijifitnes

5 NAJINOVATIVNIJIH FITNES ENTERIJERA: Kako da prostor priča priču o brendu?

Način na koji se dizajneri igraju sa okruženjem, arhitekturom, izgledom, estetikom, muzikom i svetlima u fitnes klubovima igra ključnu ulogu u stvaranju osećaja dobre energije, pokreta, motivacije i povezanosti među ljudima. Dizajn kluba je pravi primer dizajna sa svrhom.

ŠTA ZNAČI DIZAJN SA SVRHOM U FITNES KLUBOVIMA?

Različiti fitnes klubovi, a posebno oni najmoćniji i najpopularniji u fitnes industriji, pričaju različite priče i nude drugačija iskustva za svoje korisnike. To znači da će oni koji brend grade na intenzitetu i hard core rezultatima izgled enterijera prilagoditi, na primer, industrijskom stilu, dok će oni kojima je fokus na komforu, odabrati više elegancije i luksuza. Naravno, to u mnogo čemu zavisi od određene ciljne grupe. Tek kada se dobro postavi brend i iskustvo koje želimo da ponudimo – može da se definiše slika kluba kroz arhitekturu, boje, svetla.

Dizajn u tom slučaju sam govori o brendu i postiže svoju svrhu, naš cilj – motiviše svakog korisnika na pravi način, onako kako je njemu potrebno.

Pogledaj 5 inovativnih svetskih fitnes klubova čiji enterijer govori u ime brenda.

DEFRANCO’S GYM

Identitet i imidž ovog poznatog fitnes kluba izgrađen po uzoru na vlasnika, Džoa Defranka (Joe DeFranco) koji više od 20 godina radi sa sportistima na unapređenju snage. Enterijer ovog kluba govori ono što, u ovom slučaju, Džo želi da poruči svojim članovima.

ENTERIJERI_baner_blog_06

’’Bez obzira na to da li tražite da unapredite snagu, brzinu, agilnost, pokretljivost ili sposobnosti za različite sportove – DeFranos’s gym će vas odvesti tamo.’’  Defranco’s gym, Ostin, Teksas

ENTERIJERI_baner_blog_13

EQUINOX

Equinox je luksuzan američki fitnes brend najpoznatiji po enterijerima koji po malo čemu podsećaju na tradicionalne fitnes klubove. Odišu elegancijom i govore o hedonizmu koji često navode kao jednu od najvećih mogućnosti čoveka – pravo na izbor, užitak i slobodnu volju. Potvrđuju to i svojim poznatim marketinškim kampanjama koje gotovo uvek izazivaju kontroverze, poput Commit to something.

ENTERIJERI_baner_blog_08

’’Nezaboravni treninzi zahtevaju neočekivane luksuze. Ekskluzivne sadržaje. Šik proizvode. Prostore koji inspiriše i pokreću.’’ Equinox, SAD

ENTERIJERI_baner_blog_07

DAVID BARTON GYM

David Barton Gym nalazi se na listi magazina Interior Desing za najinovativnije ideje, koncepte i dizajn godine. Kod kreiranja ovog brenda i dizajna, fokus je bio na dva elementa. Prvo, stvaranje uzbudljive energije koja utiče na emocije i drugo, praćenje onoga što rade drugi klubovi kako bi uradili baš sve suprotno od njih.

ENTERIJERI_baner_blog_10

’’Prvo što ćete primetiti jeste da naši klubovi ne izgledaju kao dnevne sobe. Zapravo, izgledaju kao ništa drugo na ovom svetu. To je zato što želim da zaboravite na spoljašnji svet dok ste ovde. Želim da budete puni energije. Želim da vaša mašta raste. Želim da se osećate kao da je ceo svet odjednom postao bolji. Želim da se okružite ekstravagancijom jer je ovaj svet i napravljen da služi kao spomenik onome koliko smo uspešni bili u menjanju naših tela. Podsetnik na to da je sve moguće, a da je jedina prepreka naša mašta i energija.’’ David Barton, David Barton Gym, SAD

ENTERIJERI_baner_blog_11

SOUL CYCLE

Cycling studio koji izgleda kao moderan butik u kojem ništa, osim stacionarniog bicikla, ne govori o tradicionalnoj fizičkoj aktivnosti. U onom trenu kada postaneš član Soul Cyclea, postaješ deo zajednice koja gradi novi životni stil. Stil u kojem je najvažnije ’Find your soul’.

ENTERIJERI_baner_blog_04

’’Mi u SoulCycle verujemo da fitnes može da bude užitak. Mi se penjemo, trčimo, plešemo, pomeramo granice. Najbolje od svega? Radimo to zajedno. SoulCycle ne menja samo tela, menja živote.’’ SoulCycle, SAD

ENTERIJERI_baner_blog_05

REEBOK CROSSFIT BACK BAY

ENTERIJERI_baner_blog_03

Prilikom dizajniranja Crossfit boxa važno je na umu imati sve posebnosti ovog sporta. Šta je zapravo Crossfit? Kome je namenjen? Šta ga čini posebnim? Iako se radi o poprilično takmičarskom fitnes konceptu, koji zbog svog stila i prezentacije može da deluje pomalo zastrašujuće, zapravo se radi o zajednici ljudi koji se međusobno podržavaju i grade snažne međusobne odnose. Zbog toga, dizajn enterijera mora da prati sve aspekte imidža Crossfita i crossfitera, a to je ono što predstavlja jedan od najpoznatijih Crossfit enterijera na svetu – Reebok Crossfit Back Bay.

ENTERIJERI_baner_blog_02

Mogućnost da ponudi visoko motivacionu atmosferu koja prenosi to posebno i zabavno iskustvo je ključna za stvaranje fitnes brenda budućnosti. Upravo je to razlog zbog kojeg su ovi klubovi sa inovativnim dizajnom i pričama jedni od najuspešnijih na svetu.

 

Budi u toku sa novostima iz sveta fitnesa i povoljnostima za kupovine sportske opreme

PRIJAVI SE