drugacijifitnes

KAKO DA PODELIŠ ZNANJE SA SVOJIM KLIJENTIMA NA PRAVI NAČIN?

Kao personalni trener, pretpostavljaš da će deo tvog posla biti i savetovanje klijenata u vezi sa pravilnom ishranom.

Ubrzo ćeš shvatiti da većina tvojih klijenata već ima zavidno znanje o dijeti i treningu i da smatraju da nema potrebe da popunjavaju tabelu ishrane niti da o tome razgovaraju sa tobom. Uprkos činjenici da sa njima imaš da podeliš mnoge značajne i korisne informacije, moraš da pronađeš način da ih tvoji klijenti nađu zanimljivim.

Evo četiri saveta kojih treba da se držiš:

1.Pitaj ih za dozvolu

Možda se čini očigledno, ali ovakav pristup pokazaće ti tačno koji tip informacije tvoj klijent traži, a njemu ćeš dati mogućnost izbora.

2. Sve u svoje vreme

Odgovaranje na specifične potrebe klijenata, dajući im samo one informacije koje su mu potrebne i to u onom trenutku kada su mu potrebne. Možda si željan da pokažeš svo svoje znanje i ekspertizu deleći najnovija istraživanja, ali može da se desi da one nemaju nikakve veze sa slučajem i potrebama tvog klijenta.

3. Ponudi informacije u različitim oblicima i formatima

Postoje klijenti koji će želeti da čitaju knjigu u slobodno vreme, dok drugi više vole da posećuju blogove i sajtove ili čak da im na papiru napišeš sve što im treba. Klijenti će znati da cene kada ih pitaš u kom formatu vole da im dostavljaš materijale.

4. Knjige, sajtovi i brošure su okej, ali nikada neće zameniti dobar razgovor

Stalno imaj na umu da tvojim klijentima treba podška i neko da ih vodi kroz proces promene načina života. Nije dovoljno da svojim klijentima samo daš materijale, pomozi im da sve što nauče ili pročitaju primene na svoje živote. Na primer, umesto da im preporučiš najnoviji kuvar sa zdravim receptima, istraži šta tvoji klijenti najviše vole ili gde bi mogli da nađu sastojke kako bi svoja omiljena, zdrava jela, pripremili kod kuće.

Znaćeš da si postigao pravi balans kada tvoji klijenti odu sa treninga sa rešenjima koja će biti korisna lično njima – i praktičnim savetima kako da ih primene u praksi.

Suzana Skenderoski, Instructor Experience Director

Budi u toku sa novostima iz sveta fitnesa i povoljnostima za kupovine sportske opreme

PRIJAVI SE