drugacijifitnes

USKLADI TRENING I POSAO: SEDAM KORISNIH SAVETA I BENEFITA

Konstantan problem ljudi koji nemaju vremena, odnosno onih koji samo misle da su prezauzeti jeste taj što ne znaju kako da usklade trening i posao. Opravdanje nalaze u tome što im posao kojim se bave, omogućava da žive život koji vole – ili bar to govore sebi kada treba da preskoče trening ili vožnju biciklom po sunčanom danu zbog poziva o predviđanju prodaje u svojoj kancelariji.

Dok se ne obogatite ili dok ne odete u penziju, dobro je da što bolje iskoristite svoju karijeru – kakva god ona bila – a najbolje stvari će početi da se dešavaju onda kada postanete aktivni.
Trening i posao treba da idu zajedno.

Evo sedam načina na koji trening može da ti pomogne da budeš produktivniji.

1. Fitnes poboljšava energiju

Kofein i grickalice pune šećera su često vaši saradnici i rešenje za popodnevni pad energije, umesto toga vežbanje je zapravo najbolji način da povećate protok krvi i da razbistrite misli. Tada ćete biti spremni kada od vas šef bude očekivao potpunu saradnju i usredsređenost na posao. Započnite vaš dan setom čučnjeva ili podesite vaš radni deo na poslu tako da budete aktivni tokom celog dana. Na primer, umesto stolice možete postaviti loptu za pilates.

crossfit_trening

2. Trenirajući širiš poznanstva

Linkedin i prisustvovanje konferencijama jesu dobri za upoznavanje, ali gledajte i dalje od toga. Razgovarajte sa ljudima u vašoj teretani, na grupnim treninzima ili na časovima joge, na taj način vam se ukazuje prilika da čujete nešto novo iz oblasti vašeg interesovanja. Nikad ne znate koga možete upoznati.

Želite da aktivirate ljude u vašoj kompaniji? Saznajte kako zaposleni u kompaniji vole da se znoje i napravite tim koji će zajedno na trening. Grupni treninzi mogu da budu pravi izbor za vas, opustićete se i zabaviti sa kolegama sa posla, a sutradan ćete u kancelariji prepričavati ko je uradio više ponavljanja.

3. Izgradi samopouzdanje trenirajući

Ponekad je ono što ti najviše treba da predstaviš svoju prezentaciju u najboljem svetlu, da doprineseš poslovanju ili možda da dobiješ novi posao, upravo povećanje samopouzdanja. Ako osećaš da si na poslu stigao do momenta kada više nema uzbuđenja, postavi sebi novi izazov na treningu i kreni ka njemu i neka on bude usmeren na izazove koji će te podstaći da pomeriš svoje lične granice. Isprobavanje novih stvari i uspeh u njima, van kancelarije, je odlično ojačanje za tvoje samopouzdanje na poslu.

4. Trening poboljšava raspoloženje

Vežbanje pomaže izlučivanju hormona sreće, endorfina i serotonina kako bi tvoje raspoloženje ostalo pozitivno, a tako pomaže i lakšem ponedeljku. Do ovih informacija je došla Američka asocijacija za anksioznost i depresiju. Ako konstantno „udaraš glavom o zid“ na poslu, pokušaj sa penjanjem uz stepenice, trčanjem oko kampusa kompanije, aktivinim istezanjem u svojoj kancelariji ili gde god na poslu.

karijera_i_fitnes

5. Trening smanjuje stres

Osećaš se frustrirano zbog svojih rokova ili projekata koji nikako da se završe? Izbegni nervozu tako što ćeš loš dan pretvoriti da bude bolji uz trening. Vežbanje može da bude vid smanjenja strasa. Ako si ljut, udari džak ili izbaci negativnu energiju kroz Body Combat. Ako si zatrpan stresom, nađi balans uz jogu.

6. Treningom protiv frustracije

Frustracija, koja se stvara svakodnevnom vožnjom na posao, može da ti pokvari raspoloženje i pre nego što stigneš za radni sto i upališ kompjuter. Aktivan način života ima uticaj na rešavanje životnih problema, kao i izbegavanje nervoze u vožnji zbog svakodnevnog putovanja na posao. Ako ti je posao predaleko da bi išao biciklom, koristi javni prevoz.

7. Smanji dane bolovanja uz trening

Nije tajna da je fitnes važan za dobro zdravlje. Što si zdraviji, sve manje dana će ti trebati za bolovanje i odsustvo sa radnog mesta. U suštini, ne želiš da budeš bolestan i vezan za krevet kada svoje slobodno vreme možes da provodiš penjanjem uz veštačku stenu i surfovanjem na dasci na jezeru.

Carrie Anton
Izvor: www.reebok.com

Budi u toku sa novostima iz sveta fitnesa i povoljnostima za kupovine sportske opreme

PRIJAVI SE