Kontakt telefon +381 63 666 007

0

Kontakt telefon +381 63 666 007

Zašto baš Novi Sad?

Uvereni smo u to da je Novi Sad grad koji spaja nespojivo, i da je naš idealan dom jedan grad koji uživa u svojoj različitosti, kao što i mi uživamo u drugačijem fitnesu.

Smešten na obali reke Dunav, Novi Sad je grad koji privlači pažnju raznih turista. Zbog svoje šarolike istorije dobio je i nadimak Srpska Atina. Novosađane često opisuju kao lagane, opuštene, gurmane, ali takođe i kao ljude koji prirodno teže zdravijem životu.

Novi Sad će 2019. godine dobiti titulu Evropska prestonica mladih, a 2021. postaće prvi grad van Evropske unije koji će nositi prestižnu titulu Evropska prestonica kulture.

Novosadske znamenitosti

template image

Petrovaradinska tvrđava

template image

Tvrđava koju niko nije uspeo da osvoji postala je deo Muzeja grada Novi Sad. Šetnja po kaldrmama i kraj zidina koje su stare nekoliko vekova nije neobično za jedan novosadski vikend. Na samoj tvrđavi možete naći restorane, galerije, kao i sam Muzej u kome su izloženi predmeti od istorijske i kulturne vrednosti. Tvrđava  je takođe poznata je i po festivalu EXIT koji se svakog leta održava unutar njenih zidina.

template image

Stari grad

template image

Nalazi se u samom centru Novog Sada i poznat je po svojoj specifičnoj arhitekturi čija istorija se proteže od početka 19. veka pa do sadašnjice. Mesto na kome se novosađani često nalaze je Trg Slobode, kraj spomenika Svetozara Miletića, gradonačelnika Novog Sada tokom vladavine Habzburške monarhije.

template image

Muzeji i galerije

template image

Muzej Vojvodine, Gradski muzej, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Galerija Matice Srpske, Spomen zbirka Pavla Beljanskog, Pozorišni muzej Vojvodine – ovo su samo neki od muzeja i galerija koje posetioci Novog Sada mogu da istraže. Svaki od njih poseduje zavidnu kolekciju istorijskih, ali i modernih umetničkih dela.

template image

Pozorište i film

template image

U Novom Sadu, možete posetiti tri pozorišta: Srpsko Narodno Pozorište, Pozorište Mladih i Mađarsko pozorište Újvidéki Színház, kao i dva bioskopa – Cineplex i Cinestar. Alternativne predstave i nastupe možete pronaći u Crnoj kući, Fabrici, Pozorištu Promena, i mnogim drugim prostorima i udruženjima.

template image

Festivali

template image

Pored Exita, značajni festivali koji se održavaju u Novom Sadu su Cinema City, Zmajeve dečje igre, NOMUS (Novosadska muzička svečanost), Festival uličnih svirača, Internacionalni festival alternativnog i novog teatra u Srbiji, Dani Brazila, Međunarodni festival proze, Sterijino pozorje, Novosadski džez festival, Serbia Fashion Week i mnogi, mnogi drugi.