Mesec pred nama obično bi obeležile pripreme za aktivaciju “last minute” vežbača, dok zadovoljno trljamo ruke zbog postignutih rezultata u prethodnim mesecima i podsvesno se pribojavajući letnjeg perioda pred nama.

Danas je sasvim drugačija priča, osim što je ostala briga za period koji je pred nama.

Nešto što nazivamo virus i što većina ne zna ni kako izgleda, zaustavilo je ceo svet na dva meseca i nateralo nas da napustimo svoje klubove i potražimo alternativu kako bi opstali.

Sada se nazaire kraj, bar tako stručnjaci nagoveštavaju.

Za nas u fitnesu kraj epidemije je novi početak, dobili smo važnu poslovnu lekciju, a predavač je bio lično g. COVID-19. Ne znam za vas, ali za mene je ovo bio period prosvetljenja koji mi je potpuno otvorio oči i izbacio iz zone konfora u kojoj sam prethodnih godina uživao.

Taktika se menja, igra postaje agresivnija.

Napolju je nevreme i ruši sve pred sobom. U razvijenim zemljama nevreme je poznato pod imenom konkurencija, a mi smo ga upoznali i pod imenom COVID-19.

Nismo bili spremni, to je sada više nego jasno.

Zato sam doneo vrlo važne odluke, za sebe, za svoju firmu i za fitnes tj. vas.

U nastavku pročitajte kakve odluke su donošene i kako će izgledati #Drugacijifitnes u periodu pred nama.

It’s not about how many times you fall, but how many times you get back up.

Abraham Lincoln

Fitnes biznis blog: #Drugacijifitnes

Blog postovi bili su naš zaštitni znak od prvog dana, iako smo se u poslednje vreme malo ulenjili, od maja se vraćamo aktivniji nego ikada. Očekujte blogove sa konkretnim savetima zasnovanim na višegodišnjem praktičnom iskustvu u vođenju i razvoju sportskih, velnes i fitnes centara.

Do tada zavirite u našu blog sekciju i možda već sada pronađete nešto zanimljivo.

Poseti blog sekciju »

Vebinari: meandžment, marketing, prodaja, organizacija

Godinama unazad držali smo seminare i iz neznanog razloga odbijali da to prenesemo u online svet, iako je bilo dosta upita od ljudi koji nisu bili u mogućnosti da doputuju do Novog Sada gde je sedište naše firme i naš edukativni centar.

Fitnes posle korone bio je naš prvi online projekat ovog tipa i dalje ćemo nastaviti tim tempom. Svakog meseca, pored redovnih vebinara pripremićemo minimalno jedan, koji će biti besplatan.

Zbog trenutne situacije sve do 31.08.2020. cene vebinara kretaće se od 25 do 50 EUR, umesto 100 do 150 EUR koliko je iznosila redovna cena učešća na seminaru.

Do tada pogledajte vebinare #fitnesposle korone.

Pogledajte vebinare »

Online workshopovi

Workshopovi su naš omiljen način prenošenja znanja. Sprovode se u manjim grupama od 8 do 12 osoba. Dok učimo, radimo i praktično na konkretnom primeru, tako da svaki učesnik završi workshop sa znanjem koje će sutra preneti na posao. Krajem maja, početkom juna vas očekuje prvi ONLINE workshop.

Pratite stranicu kalendar edukacija na našem sajtu, jer se mesta brzo popune.

Poseti stranicu kalendar edukacija »

Podcast: fitnes biznis

Podcast predstavlja digitalnu audio datoteku dostupnu na internetu, koja se može slušati online ili se može snimiti na mobilni uređaj i slušati dok ste u pokretu, gradskom prevozu ili dok obavljate kućne poslove. Sjajan način da se iskoristi prazan hod u toku dana.

U maju pokrećemo prvi fitnes biznis podcast u našem regionu. Svake nedelje snimaćemo novu epizodu, koja će sadržati korisne savete za vaš posao, bez obzira da li ste personalni trener, fitnes instruktor, vodite klub ili planirate da uđete u fitnes kao trener ili investitor.

Savet za minut o drugacijem fitnesu

Svakog petka na našoj Facebook stranici objavićemo video savet, koji će trajati maksimalno jedan minut. Kao što možete pretpostaviti, saveti će se odnositi na poslovni deo fitnesa, a za cilj će imati da vas inspirišu i pokrenu na konkretne akcije. Ne retko i sam tražim inspiraciju na sličan način i rezultati znaju biti neočekivano dobri.

Zapratite našu facebook stranicu, jer ne želite da propustite ono što sledi.

Zapratite facebook stranicu »

Instagram

Iako je naš instagram profil prethodnih godina “spavao”, delom što smo bili usmereni na razvoj drugih kanala komunikacije, delom što nismo želeli da prikazujemo kako smo srećni na poslu, kako se selimo u novi prostor, slavimo rđendane itd…

Takve aktivnosti i događaje smo držali za sebe. Verujemo da mnogi od vas u takvim objavama ne bi našli određenu vrednost za sebe ili svoj posao, što je od prvog dana cilj komunikacije nas u iFitu.

Sada smo odlučil da to promenimo. Nećemo vam prikazivati gore pomenuto, nikako!!! Zapratite naš instagram profil, tamo se već mogu videti promene koje dolaze.

Zapratite instagram profil »

You Tube kanal: #Drugacijifitnes

Kao i instagram profil, You Tube kanal je skupljao prašinu u virtualnom svetu. To više neće biti slučaj. Predstavićemo vam korisne alate i tehnike, koje vam mogu pomoći da bolje organizujete svoje poslovanje.

Kroz online intervjue predstavićemo vam ljude koji su primer dobre prakse za naš posao ili nam mogu dati neki koristan savet. Kako bi youtuberi rekli, sabskrajbujte se na naš kanal, jer vaš tamo čeka zanimljiv sadržaj, ni malo sličan onom što će biti na facebooku, instagramu, ili podcastu.

Posetite naš you tube kanal i kliknite na subscribe »

Mentorski menadžment program

iFit je osnovan 2013. godine kao konsultanska firma za sportske, fitnes, velnes i zdravstvene centre. Tokom prethodnih godina sarađivali smo i pomagali najvećim klubovima i centrima iz zemlje i regiona u izgradnji i unapređenju njihovog poslovanja.

Iako smo verovali da je ova usluga najpotrebnija onima koji tek počinju ili trenerima koje žele da pokrenu svoj posao, dodatna investicija u konsultantske usluge je često je bila presudan faktor da do takve saradnje ne dođe.

Zbog toga pokrećemo mentorski menadžent program, koji je namenjen personalnim trenerima, vlasnicima fitnes studija i fitnes centara u razvoju.

Kontaktirajte nas već danas za više informacija o mentorskom programu putem emaila: kontakt@drugacijifitnes.rs

GFM Akademija

Akademija za menadžera grupnih treninga biće najveći projekat ikada realizovan od osnivanja iFita. Osmonedeljni program za stručno usavršavanje iz oblasti menadžmenta grupnog fitnesa kreiran je na osnovu 15-godišnjeg iskustva, zasnovanog na osam osnovih principa Les Mills sistema koji se koristi u 26 000 klubova širom sveta.

Ne treba pominjati da će GFM Akedemija biti realizovana online, tako da ćete moći učiti sa svog omiljenog mesta za čitanje, iz kancelarije ili stana.

#Drugacijifintes mesec dana unapred

Svakog prvog u mesecu, očekujte email od mene u kojem ću vam najaviti šta vas očekuje u toku tog meseca na našem blogu, podkastu, YouTube kanalu, instagram profilu, facebook stranici, itd…

Ovo ću raditi kako bi ste mogli da planirate svoje vreme i druge obaveze. Neke od aktivnosti će ići uživo i neće moći naknadno da se odgledaju ili odslušaju.

Ukoliko niste prijavljeni na našu newsletter listu, učinite to sada. Pored najave aktivnosti imamo i niz drugih pogodnosti za one koji su prijavljeni.

Prijavi se na newsletter listu »

Ovo je naša reakcija na sve što se desilo u prethodna dva meseca. Kao i mnogi od vas pretrpeli smo ogromnu finansijku štetu, ali nas to nije obeshrabrilo i demotivisalo.

Naprotiv, probudilo je onaj balkanski inat koji nam ne dozvoljava da stanemo i priznamo poraz kada je on i više nego očigledan. Kao što izreka na početku kaže:

“Nije važno koliko puta padneš, več koliko puta možeš da ustaneš”

Srdačno
Milan Ivetić