Reč online postala je najčešće korištena reč u proteklih 30 dana. Ono što nam se nekada činilo tako dalekim, danas je sastavni deo naših života.

Online treninzi, online kursevi, online sastanci, online seminari, online konferencije i na kraju online nastava za osnovce i srednjoškolce, ko bi pomislio da ćemo i to dočekati tako brzo?

Par godina unazad sve gore navedeno bilo je rezervisano samo za najrazvijenije sisteme u društvu, prevashodno zbog dostupnosti digitalnih rešenja koja ovo omogućavaju.

Investicije u ovakva rešenja merile su se u destinama, nekad i stotinama hiljada evra koje je kompanija trebala da izdvoji kako bi menadžmet, koji se ne rekto nalazio na različitim kontinetima, mogao redovno da održava sastanke ili kako bi zaposleni u kompaniji uvek bili na izvoru informacija i kvalitetno edukovani za posao koji rade kroz sisteme za e-učenja.

Danas su takva rešenja dostupna na klik za svega par evra. Neke od najpoznatijih i najčešće korišćenih platformi su Zoom, Blue Jeans, Zoho Meeting, Microsoft teams, Google hangout itd…

Sve ovo dovelo je do različitih stavova i mišljenja, što je i očekivano.

Jedni su pristalice tradicionalne metode rada i učenja, drugi pak veruju da je online budućnost, treći, kojima i ja lično pripadam, verujemo da kombinacija tradicionalnog i modernog uvek može ponuditi najbolje rešnje.

Online Les Mills edukacije za fitnes instruktore

O ovoj temi razgovarao sam sa svojim timom. Onog trenutka kada je od našeg centralnog Les Mills tima, nadležnog za trening i edukacije, stigao email u kome je navedeno da je online edukacija spremna da ugleda svetlost dana i da su svi potrebni resursi dostupni na nama poznatoj platformi.

Iako smo znali da se na tom radi već dve godine u saradnji sa vodećim e-learning kompanijama, otvorili smo diskusiju da li online početni modul za Les Mills Instruktora treba da bude i naš izbor na teritoriji Balkana.

Nijednog trenutka nije postojala sumnja u kvalitet i pristup do edukacije, koja je pripremljena, više smo želeli da budemo sigurni da li smo mi spremni za takav korak i kakve bi mogle biti prepreke i šta su prednosti.

Na kraju složili smo se oko jednog, ulaskom u online edukaciju delimično će se izgubiti #onetribe osećaj. Vi koji ste instruktori znate šta pod tim podrazumevamo.

S druge strane ovakav pristup edukaciji značajno će doprineti individualnom pristupu do svakog kandidata i samim tim verujemo da će kvalitet edukacije podići na još viši nivo, te da će količina usvojenog znanja biti veća u kraćem vremenskom roku.

Na kraju odluka je bila jednoglasna. Les Mills početni modul, koji predstavljaju prvi korak u karijeri instruktora, biće dostupan u ONLINE formatu i kod nas.

Kako naša agencija “Les Mills Balkan” pokriva teriotrije: Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrtvatske, Crne Gore i Makedonije, te uskoro očekujemo da nam se pridruže još neke države iz okruženja, biće ovo sjajna prilika da efikasno odgovorimo zahtevima partnerskih i novih Les Mills klubova koji imaju potrebu za edukacijom u vrlom kraktkom vremenskom periodu.

Da li ovo znači kraj edukacija uživo?

Nikako!

Kako sam i ranije naveo, duboko verujem da je kombinacija tradicionalnog i modernog uvek donosila najbolje rezultate.

Edukacije uživo i dalje će biti prisutne. S druge strane veliki broj vas koji ste imali želju da pohađate neki od naših modula, u trenutku kada se edukacija održavala niste uspeli da dobijete slobodne dane, organizujete putovanje, smeštaj itd… Zbog vas i svih onih koji će se naći u sličnoj situaciji postojaće mogućnost da svoje znanje dobijete online putem.

I ne brinite za gore pomenuti #onetribe osećaj, i dalje najbolje mesto da to doživite jeste Les Mills kvoterli, koji se održava 4 puta godišnje, od čega se dva puta održava u tri različite zemlje istovremeno i taj broj iz godine u godinu raste.

Najčešća pitanja za Online Les Mills Edukacije

Za koje programe je dostupna online edukacija?

Kao što većina zna, Les Mills ponuda uključuju trinaest grupnih treninga, četiri HIIT treninga i treninge za decu uzrasta od 2 do 16 godina.

U prvoj fazi, dostupne su edukacije za naše najpopularnije treninge: Body Pump, Body Combat, Body Attack, Body Balance i Cx Worx, dok se potrebni resursi za preostale programe očekuju u narednih mesec dana.

Ko može da pohađa Les Mills Online Početni modul?

Les Mills Online početni modul namenjen je jednako i postojećim instruktorima Les Mills tima i onima koji tek žele da zakorače u svet fitnesa ili pak da nadograde svoje znanje iz oblasti grupnih fitnes treninga.

Šta je potrebno da obezbedim za pohađanje Les Mills online početnog modula?

Da bi ste pohađali modul potrebno je da tog dana imate laptop ili desktop računar putem kojeg ćete pratiti edukaciju.

Da li je moguće početni modul pratiti putem mobilnog uređaja?

Tehnički je moguće pratiti edukaiju sa mobilnog uređaja. Zbog boljeg iskustva i lakšeg razumevanja sadržaja naša preporuka je da to bude računar.

Kada se može očekivati prvi Les Mills online početni modul?

Naš tim je već počeo sa pripremama i obezbeđivanjem tehničkih uslova, tako da možemo reći da će se prvi moduli održati u narednih mesec dana i da nas prvo očekuju Body Pump i Body Combat edukacije.

Milan Ivetić
C.E.O. – Les Mills Balkan

Ukoliko želite više informacija ili želite da pohađate Online Les Mills početni modul za Body Combat ili Body Pump, popunite kontakt formu, nakon čega ćemo vas kontaktirati sa detaljnijim informacijama.

    Ovaj sajt je zaštićen reCAPTCHA i primenjuju se Google politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge.

     

    Ukoliko smatrate da ste dobili korisne informacije, kliknite na baner ispod da se prijavite na našu newsletter listu. iFit tim konsatantno priprema sadržaj čiju efektivnost potvrđuje naše višedecenijsko iskustvo, koji vam može pomoći da ostanete u toku sa fitnes industrijom, da radite na daljem razvoju i unapredite poslovanje.

    iFit E-novosti