Bojan Magazin je vlasnik fitnes kluba Fit House Kosa koji se nalazi u Beogradu. Karijeru je započeo kao Les Mills instruktor u Sportskoj akademiji Kočović, da bi se nakon par godina preselio u Dubai gde je radio za najveće svetske fitnes brendove, kao što je Fitnes First.

Šest godina kasnije, uz bogato iskustvo radeći kao instruktor grupnih treninga, personalni trener i menadžer grupnog fitnesa, vraća se u Srbiju gde stečeno znanje i zarađena sredstva investira u otvaranje fitnes kluba Fit house Kosa.

Na pitanje da li bi ponovo išao istim putem, Bojan se dobro zamislio i zaključio da danas u Srbiji od fitnesa može dobro da se živi.

Bojan je kroz razgovor otkrio kako su izgledali njegovi počeci 2008 godine, koliko je bilo izazovno raditi u fitnesu u vremenu kada je ova industrija u Srbiji tek počela da se razvija,  kako je izgledalo biti fitnes instruktor dok je termin “grupni fitnes” bio vezivan isključivo za žensku populaciju.

Otvoreno je pričao o životu u Dubaiju, saznali smo kako izgleda raditi u velikom sistemu kakav je Fitness first, kako se nosio u konkurenciji od preko 50 instruktora grupnog fitnesa i koji broj termina mesečno se treba uraditi za osnovnu platu a koji broj termina je radio kako bi zarada na kraju meseca opravdala odlazak u drugu zemlju.

Ukoliko ste Les Mills instruktor, biće vam zanimljivo da čujete kako je izgledao Bojanov put do Bootcampa za Les Mills trenera, kako izgleda ceo proces selekcije i koliko je vremena potrebno da prođe, šta treba da se zna i uradi da bi samostalno mogli da vodite početne module. Bilo je tu i raznih anegdota koje će vas nasmejati i situacije koje su neminovne kada radite sa ljudima različitih nacionalnosti i kultura.  

Kroz razgovor se dotakao i znanja stečenog na DIFu u Beogradu gde je diplomirao i napravio paralelu sa potrebnim znanjem koje treba da poseduje jedan personalni trener bez obzira da li radi u Srbiji ili u inostranstvu.

Na kraju je otkrio  šta mu je danas najveći izazov kada se našao u ulozi vlasnika fitnes kluba i poslodavca, ko mu je pomoga da otvori i pokrene klub i kako pored svih obaveza koje ima prema biznisu uspeva da radi i kao personalni trener.  

Ukoliko razmišljate o odlasku u inostranstvo, kako mi to volimo reći trbuhom za kruhom, pokast sa Bojanom je obavezan za pogledati. Saznaćete stvari o kojima se ne priča otvoreno i koje vam hed hanteri neće reći kada vas budu ubeđivali da je odlazak u drugu zemlju ostvarenje sna svake mlade osobe.

Pogledate ili poslušate ovu sjajnu epizodu i svoje utiske podelite sa nama u komentarima.

Audio zapis podkasta sa Bojanom Magazinom

Posetite našu podkast platofmu da odslušate i ostale epizode prvog regionalnog fitnes biznis podkasta Drugacijifitnes.

Video zapis podkasta sa Bojanom Magazinom

Zapratite  You Tube kanal Drugacijifitnes na kojem pored podkasta možete pronaći i edukativni sadržaj namenjen fitnes menadžerima, personalnim trenerima i fitnes instruktorima.