Drugacijifitnes, prvi regionalni fitnes biznis podkast, mesto gde znanje pokreće promenu donosi nam intervju sa Eduardom Žalarom.

Audio zapis podkasta sa Eduardom Žalarom

Eduard Žalar je u svojoj 45 godini života počeo da se bavi velodromskim biciklizmom sa ciljem da ostvari normu za Olipijske Igre 2024. u Parizu. Ovom projektu je dato ime „Otac na Olimpijskim igrama“ i jedan je u nizu projekata kojima Eduard želi da inspiriše ljude da postanu fizički aktivni.

U fitnes industriju ušao je pre 27 godina otišavši na premijeru Les Mills Body Pump treninga u Sloveniji, nakon čega je od vlasnice fitnes centra dobio ponuda za posao instruktora koju je prihvatio.

Zahvaljujući toj odluci danas je predstavnik brenda Les Mills za regiju Slovenije i kao master trener edukuje nove generacije instruktora. Iza sebe ima nekoliko uspešnih fitnes klubova koji su u trenutku otvaranja najavljivali novu eru fitnesa u Sloveniji i regionu.

Početkom 2023. godine ostvario je svoj san otvorivši Sported – prvi butik gym na Balkanu u kojem se tehnologija, inovacije i fitnes spajaju u jedno kako bi vežbačima pružili nezaboravno iskustvo. 

U podkastu je Eduard pričao o još jednom velikom projektu inspiracije u kojem je pred sebe stavio cilj da u roku od 24 sata zaroni do najdublje tačke u Slovenačkom moru, nakon čega je seo na bicikl, vozi se do podnožja Triglava sa ciljem da se popne na vrh Triglava koji je najviša tačku u Sloveniji.

Saznali smo kako je izgledao marketing koji je pre 25 godina punio sale vežbačima i odakle ideja da se u to vreme u studije za grupne treninge postavi rasveta koja je tipična za noćne klubove i kakav dizajn studija je uticao na to da sale budu punije i da muškarci daju šansu grupnim treninzima.

Saznali smo i kako se rodila ideja o Sportedu prvom butik gymu na Balkanu čije otvaranje je korona odložila za dve godine i time dovela u pitanje realizaciju projekta u koji je uložena cifre od koje se prosečnom čoveku zavrti u glavi.

Eduard je podelio sa nama šta mu je pomoglo da prevaziđe i psihičku i finansijsku krizu koju je imao tokom realizacije projekta Sported i zašto su ozvučenje i rasveta morali da nose čak 25% od ukupne investicije.

Uživajte u ovoj inspirativnoj epizodi i pišite nam vaše utiske u komentaru.

Eduard Žalar video zapis podkasta

Zapratite  You Tube kanal Drugacijifitnes na kojem pored podkasta možete pronaći i edukativni sadržaj namenjen fitnes menadžerima, personalnim trenerima i fitnes instruktorima.