Drugacijifitnes, prvi regionalni fitnes biznis podkast, mesto gde znanje pokreće promenu donosi nam intervju sa Igorom Ognjenovićem.

Audio zapis podkasta sa Igorom Ognjenovićem

Posetite našu podkast platofmu da odslušate i ostale epizode prvog regionalnog fitnes biznis podkasta Drugacijifitnes.

Igor Ognjenović

Igor Ognjenović vlasnik je City Fitnessa iz Nikšića. Poslovnu karijeru započeo je kao službenik uprave policije, gde je 10 godina proveo na visokim rukovodećim mestima, da bi jednog dana napustio siguran posao zarad ljubavi prema fitnesu i krenuo u avanturu pod sloganom: „Cijeli grad jedan tim.“

Svoj prvi fitnes klub otvara 2016. godine sa ciljem da sebi, svojim prijateljima i sportistima iz Nikšića obezbedi kvalitetno mesto za trening.

Kako Igor navodi, prvi City Fitness otvoren je kultnoj Nikšićkoj ulici 5. proleterskoj koja je „rađala“ pesnike, književnike i velika sportska imena, ne sluteći da će ta ulica „ispisati“ i prve stranice fitnes priče zbog koja će Nikšić pa i Crnu Gora biti pozicionirana na mapi najlepših fitnes klubova u Evropi.

Tri godine kasnije, u oktorbu 2019. godine Igor ulazi u partnerstvo sa jednim od najuspešnijih biznismena u Crnoj Gori Slobodanom Bobom Kneževićem, vlasnikom kompanije Knjaz i od tog trenutka City fitness priča postaje gradski i nacionalni interes.

Za „novi dom“ City Fitnessa biraju objekat „Dom revolucije“ čija je izgradnja započeta 1978. godine i trebala je da služi kao centar kulturnih zbivanja na području Jugoslavije. Kako objekat nikada nije završen, vremenom je postao najtužnija tačka u samom centru grada na 20 000 kvadratnih metara.

Zakupom centralnog dela Doma revolucije koji zauzima površinu od 1600 kvadratnih metara investicija u novi City Fitness bila je sedmocifrena, koja je ovaj objekat transformisala u mesto koje je postalo centar okupljanja i ujedno pokrenulo druge kompanije i preduzetnike da ulažu u Dom revolucije.

Danas ovaj objekat predstavlja grad u gradu i polako dobija sjaj koji zaslužuje.

Investicija za adaptaciju i opremanje obezbeđena je kreditom koji danas City Fitnessu stvara mesečnu obavezu od 10 000 EUR i koju ova firma redovno isplaćuje dok istovremeno investira kako bi ostala u koraku sa najnovijim trendovima iz sveta rekreativnog i profesionalnog sporta.

Igor je tokom podkasta otvoreno pričao o lekcijama koje je dobio kao preduzetnik, o izazovima sa kojima se svakodnevno susreće kao direktor firme koja danas broji 40 zaposlenih i koja se pored sportsko rekreatvine delatnosti proširila na ugostiteljstvo.

Objasnio je i kako su se odlučili da toliko novac investiraju u mladu industriju kao što je fitnes u gradu koji broji svega 70 000 stanovnika, kada znamo da su investicije u sportske rekreatvine objekte znatno niže u gradovima koji imaju višestruko veći broj stanovnika.

Pričao je i o tome koliki značaj u razvoju poslovanja igraju kvalitetna partnerstva i koje poznate svetske brendove je izabrao za saradnju kako bi Nikšićanima pružio najbolje moguće uslove za treniranje.

Objasnio je kako i zašto se odlučio na korak da ukine svoj autorski grupni fitnes trening Fight miks koji je od prvog do poslednjeg dana punio salu prvog City Fitnessa i da mesto ustupi Les Mills treninzima.

Nismo zaobišli ni najveći problem današnjice u svakoj a posebno u fitnes industriji a to su ljudski resursi, gde je Igor bio jasan u tome šta treba da bude cilj svake mlade osobe koja želi da gradi ime u ovoj branši i kakav stav ime prema trendovima koji utiču na poslovnu kulturu novih generacija.

Podkast sa Igorom predstavlja pravi emotivni roler koster iz kojeg se mogu izvući važne životne i poslovne pouke.

Uživajte u ovoj inspirativnoj priči i svoje utiske podelite sa nama u komentarima.

Video zapis podkasta sa Igorom Ognjenovićem

Zapratite  You Tube kanal Drugacijifitnes na kojem pored podkasta možete pronaći i edukativni sadržaj namenjen fitnes menadžerima, personalnim trenerima i fitnes instruktorima.