Marko Tajs osnivač je istoimenog trening centra kao i studija za personalne treninge u Novom Sadu. 

Marko je nesvakidašnja ličnost, te bi se i za njegov preduzetnički put moglo reći da je nesvakidašnji i u najmanju ruku esktreman.

U podkastu je opisao svoje uspone i padove koji su ga dovodili do ruba egzistencije.  U jednom trenutku se našalio rekavši da ga ova zima bez grejanja nimalo ne plaši jer ne bi bila prva koju je “preživeo” na takav način.

Trening centar Tajs otvorio je 12.01.2013. godine, devet meseci kasnije kada bi se očekivala određena stabilizacija u poslovanju i ulazak u mirnije vode, Marko je tonuo sve dublje i zaduživao se sve više. 

Ispričao je i kako je uspeo da zaustavi eksponencijalni pad i preokrene situaciju u svoju korist, te da od Trening centra Tajs napravi jedno od omiljenijih mesta gde Novosađani idu na grupne treninge.

Marko iza sebe ima izuzetno uspešnu karijeru kao personalni trener a u prilog tome govori da je došao do nivoa da mesečno radi u proseku 180 treninga.

Svoju karijeru podigao je na viši nivo i kao prvi TRX kurs instruktor u Srbiji kroz čije edukacije je prošlo na stotine sjajnih trenera koji i danas koriste ovaj rekvizit za rad a deo i je i nacionalnog prezenterskog tima Les Mills Balkan.

Marko se 2020. godine zbog uticaja korone ponovo našao u situaciju u kojoj je bio i kada je pokretao poslovanje. Danas dve godine kasnije Trening centar Tajs prepun je zadovoljnih vežbača a početkom godine otvoren je i Tajs – studio za personalne treninge.

Na pitanje, kako mu uspeva da preživi takve padove a zatim da iz njih izađe bolji i jači, iznenadio nas je odgovorom rekavši da zasluge pripisuje Kapueri, borilačkoj veštini koja je obeležila jedan deo njegovog života. 

Kako navodi, Kapuera te uči da iz svake situacije postoji izlaz samo trebaš nastaviti da se krećeš. To pravilo je primenio na biznis i dodao, moraš biti uporan, istrajan i moraš naučiti da pitaš. 

Podkast sa Markom je jedan od emotivnijih koji smo do sada snimili i to se može videti po njegovim izrazima lica dok je opisivao bezizlazne situacije u kojima se nekoliko puta našao.

Audio zapis podkasta sa Markom Tajsom

Posetite našu podkast platofmu da odslušate i ostale epizode prvog regionalnog fitnes biznis podkasta Drugacijifitnes.

Video zapis podkasta sa Markom Tajsom

Zapratite  You Tube kanal Drugacijifitnes na kojem pored podkasta možete pronaći i edukativni sadržaj namenjen fitnes menadžerima, personalnim trenerima i fitnes instruktorima.