Suzana Skenderoski je nacionalni Les Mills prezenter i trener. Fitnes karijeru je započela kao freestyle instruktor grupnih treninga u Ninas fitnes timu iz Beograda, dok je prve fitnes korake napravila kao predškolac gledajući treninge Jasne Đokić na Studiju B.

Preseljenje u Novi Sad u potpunosti je promenilo kurs kojim je Suzanina karijera išla. Kao jedna od naših najboljih freestyle instruktora i u to vreme veliki protivnik Les Mills treninga počinje da radi u klubu koji je ujedno bio i show room za Les Mills treninge na Balkanu.

Suzanina priča o traženju posla u Novom Sadu, kada je svoj CV poslala svim vodećim fitnes klubovima i ostala bez odgovora važna je lekcija za sve vlasnike fitnes klubova, jer možda baš u trenutku dok vi tražite kvalitetnog instruktora grupnih treninga „neko“ iz vašeg Inboxa briše „Suzanin“ CV.

Suzanino znanje i pristup poslu ističe je kao lidera u timu što rezultira unapređenjem na poziciju Fitnes menadžer.

Deo podkasta u kojem Suzana priča o svojoj menadžerskoj karijeri prepun je saveta koje sutra možete iskoristiti da unapredite svoje poslovanje bez dodatnog ulaganja u marketing aktivnosti ili novu opremu što je najčešći slučaj.

Sledeći stepenik u Suzaninoj karijeri ujedno je bila i jedna od važnijih životnih lekcija. Trenutak kada jedna od najvećih „Les Mills hejtera“ postaje prvi čovek Les Mills Balkan tima odgovorna za kvalitet edukacija i menadžment iskustvom Les Mills instruktora. Drugim rečima, dobila je funkciju koja je za cilj imala da širi instruktorski tim i da se pobrine da njihove edukacije budu sprovedene po najvišim standardima koje Les Mills propisuje.

Kako Suzana kaže neretko je sa kolegama ismevala Les Mills treninge dok nije videla kako Les Mills izgleda iznutra, koliko znanja nudi i instruktorima i edukatorima.

Poseban utisak na nju je ostavilo učešće na pravom Les Mills trening samitu gde je upoznala najbolje i od najbljih iz celog sveta koji su se okupili sa ciljem da dodatno unaprede kvalitet edukacija i menadžment iskustvom Les Mills instruktora.

Suzana je u ovom delu podkasta ispričala i anegdotu prvog susreta sa Filipom Milsom (Phillip Mills) kojem se suprotstavila, davši mu do znanja da Les Millsu već pruža dovoljno svojim instruktorima i da sada to samo treba prikazati na pravi način te navela sebe kao primer.

Bilo je tu i sjajnih saveta za personalne trenere, gde je jasno povučena granica šta je to što grupni fitnes može ponuditi personalnim trenerima i zašto su po njenom mišljenju najbolji personalni treneri oni koji su ujedno i odlični instruktori grupnih fitnes treninga.

Ukoliko ste u fitnes biznis ušli sa idejom da trajate, ostavite trag i zaveštanje za generacije koje dolaze, podkast sa Suzanom treba da bude vaša „poslovna biblija“ bez obzira da li ste personalni trener, instruktor grupnih treninga ili fitnes menadžer.

Pogledajte ili poslušate ovu sjajnu epizodu i svoje utiske podelite sa nama u komentarima.

Audio zapis podkasta sa Suzanom Skenderoski

Posetite našu podkast platofmu da odslušate i ostale epizode prvog regionalnog fitnes biznis podkasta Drugacijifitnes.

Video zapis podkasta sa Suzanom Skenderoski

Zapratite  You Tube kanal Drugacijifitnes na kojem pored podkasta možete pronaći i edukativni sadržaj namenjen fitnes menadžerima, personalnim trenerima i fitnes instruktorima.